Tietojohtamisen ja raportoinnin asiantuntija Helli Huikuri

Helli Huikurin potretti

Olen Helli Huikuri ja terveystaloustieteilijä. Olen työskennellyt kaupan alalla yli 7 vuotta eriasteisten opintojeni ohella. Asiakaspalvelu onkin lähellä sydäntäni. Maisterivaiheessa havahduin ajatukseen siitä voisinko löytää työpaikkaa ja -yhteisöä, jotka sopisivat pehmeisiin arvoihini. Samoihin aikoihin tein työharjoittelun Kuopion kotihoidon palvelujohtamisessa. Työharjoittelu opetti laajasti ja huomasin konkreettisesti sen, kuinka tärkeää nykyaikana on osata esittää lukuja ymmärrettävässä muodossa. Työharjoittelun jälkeen suoritinkin yliopistossa muun muassa data-analytiikkaan ja raportointiin liittyvän kurssin. Suurin käännekohta olikin se hetki, kun näin yliopistoruokalassa Istekkiläisiä tiedolla johtamisen ja raportoinnin tiimiläisiä. In-house yrityksenä Istekki kiinnosti ja innostuinkin selvittämään, mitä minulta vaaditaan, jotta pääsisin mukaan tuohon iloiseen puheen sorinaan. Opiskelin itsenäisesti Tableau-raportointijärjestelmää ja SQL-kyselykieltä. Kannustankin kaikkia löytämään keinon saada jalkansa haluamansa oven väliin. Minulle se oli vapaamuotoinen kahvihetki Tiedolla johtamisen ja raportoinnin ryhmäpäällikön kanssa, jonka aikana myin itseni toisen vapaaehtoisen työharjoittelun kautta Istekille. Työharjoittelun jälkeen siirryin saumattomasti kesätyöntekijäksi. Tuon puolen vuoden aikana työtehtäväni laajenivat ja minut vakinaistettiin.

Työskentelen edelleen näin kolmen vuoden jälkeen tietojohtamisen ja raportoinnin asiantuntijana.

Työpäivieni aikana suunnittelen, kehitän ja ylläpidän raportointijärjestelmiä sekä raportteja.

Pyrin soveltamaan oppimaani päivittäin. Siksi työtäni ohjaakin terveystaloustieteelliselle ajattelulle olennainen tavoite maksimoida myös sosiaali- ja terveydenhuollon raportoinnin hyödyt ja vaikuttavuus kohdentamalla niukat resurssit optimaalisesti.

Käytännön esimerkkinä haen yhdessä kollegoiden kanssa sosiaali- ja terveydenhuollon dataa lähdejärjestelmästä. Tämä tehdään ensin käsin, mutta lopulta automatisoidaan. Datan haun jälkeen muokkaan dataa tarvittavilta osin. Tällä varmistan sitä, että data on ajantasaista, totuudenmukaista ja relevanttia.

Lopuksi tarjoilen dataa tehokkaassa muodossa raportoinnin käytettäväksi.

Mielenkiintoisin vaihe on itselleni raportin tekeminen. Tavoitteenani on luoda raportti, jossa asiakkaan tarpeet, käyttäjäystävällisyys ja itse raportoinnin tehokkuus on niin kustannusten kuin suorituskyvyn osalta optimoitu. Jokaisen työvaiheen aikana on muistettava myös tietoturva ja -suoja.

Tässä työssä ei voi osaoptimoida vaan on löydettävä se kuuluisa kultainen keskitie. Ja juuri siksi tämä työ mahdollistaa jatkuvan oppimisen ja itsensä haastamisen sopivasti.

Istekki mahdollistaa esimerkillisesti työntekijöidensä kehittymistä. Tällä hetkellä suoritan muun muassa tukiälyyn liittyvää sertifiointia sekä vapaa-aikanani johtamiseen ja strategian luontiin liittyviä koulutuksia Käytänkin paljon aikaa myös vapaapäivinäni itseni kehittämiseen ja minut voi löytää niin nuorkauppakamarien tapahtumista kuin koulutuksista, että oman yritystoiminnan kehittämisen ääreltä.  Istekillä kannustetaan myös yrityksen sisällä liikkumiseen eri työrooleissa ja suurena yrityksenä mielenkiintoisia positioita löytyy. Intohimonani on kehittyä laaja-alaisesti entisestään.

Istekissä olen löytänyt etsimäni ja koen tekeväni merkityksellistä työtä.

Helli Huikurin potretti