Tervetuloa kuuntelemaan Istekin Teknologiaturvaajat-podcastia, jossa keskustellaan arjen pienistä ja suurista ilmiöistä – nykyhetkessä ja tulevaisuudessa! Podcastissa haastetaan vallitsevia näkemyksiä yhdessä vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa ja keskustelua johdattaa Istekin teknologiaturvaaja Kati Tuovinen. Kuuntelemalla tätä podcastia opit muun muassa, miten teknologiaturvaajat vaikuttavat koko yhteiskuntaamme, mitä teknologioita tulevaisuus tuo tullessaan ja mikä merkitys on kyberturvallisuudella ja vastuullisuudella. Hyppää mukaan kiinnostavalle matkalle!

Kausi 2

Jakso 10: Behind The Scenes (julkaistu 4.4.2024)

Teknologiaturvaajien tämän kertaisessa jaksossa mennään teemalla Behind The Scenes. Jaksossa kurkataan podcastin hostin Kati Tuovisen johdolla millaisia keskusteluja ja kohtaamisia nämä kaksi podcastin tuotantokautta ovat pitäneet sisällään ja paljastetaan myös studiossa tapahtuneita asioita matkan varrelta. Tervetuloa mukaan!

 

Jakso 9: Terveyden ja hyvinvoinnin teknologia – ainutlaatuinen M-näkökulma (julkaistu 14.3.2024)

Vuonna 2009 perustettu in-house-yhtiö Istekki esittäytyy ICMT-talona. ICT on suurelle yleisölle tuttu lyhenne, mutta mitä tämä mystinen M-kirjain tarkoittaa toimialasidonnaisissa palveluissa ja millaista arvoa se tuo Istekille muihin ICT-taloihin nähden?  

Kati Tuovisen kanssa M-kirjaimesta ovat tänään keskustelemassa Istekin liiketoimintapäälliköt Mikko Väätäinen ja Kati Liljeroos sekä laatuasiantuntija Marja Kuosmanen. Tervetuloa mukaan! 

Jakso 8: Maailman paras aikakriittinen viranomaistoiminta (julkaistu 22.2.2024)

Nopea ja koordinoitu viranomaisyhteistyö tuettuna nykyaikaisella teknologialla on avainasemassa onnettomuuksien torjunnassa, ihmishenkien pelastamisessa ja omaisuuden suojelemisessa. Kun käymme keskustelua sote-uudistuksesta, otsikoita hallitsevat usein juuri soteen liittyvät asiat, mutta ei tänään. Tämä jakso on oodi pelastustoimelle, sillä Suomen aikakriittistä viranomaisyhteistyötä ei turhaan ole kehuttu maailman parhaaksi.

Kati Tuovisen kanssa studiossa aiheesta ovat tällä kertaa keskustelemassa yrittäjä Jussi Simolin Innoduelilta ja toiminta-arkkitehti Markus Pakkala Istekistä. Tervetuloa mukaan!

 

Jakso 7: Toimiva markkina ei ole meistä kiinni (julkaistu 1.2.2024)

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelma ”Vahva ja välittävä Suomi” sisältää kirjauksia, jotka kohdistuvat sidosyksiköihin eli nk. in-houseen. Hallitusohjelman kirjaukset ovat aiheuttaneet vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan. Ja tähän aiheeseen pureutuu myös tämänkertainen Teknologiaturvaajien jakso, kun Kati Tuovisen vieraiksi saapuvat Jocka Träskbäck Istekin hallituksesta sekä Laura Ylitalo ja Saila Pekkarinen Istekin Hankinnat ja vastuullisuus -tulosalueelta.

Jakso 6: PMO ja SMO organisaation tukena muuttuvassa toimintaympäristössä (julkaistu 11.1.2024)

PMO eli Project Management Office ja SMO eli Service Management Office ovat avain organisaation menestykseen. ja Ne tarjoavat yhdenmukaisen mallin projektitoimintaan ja palveluhallintaan ja liiketoimintaan integroituina niillä on keskeinen rooli tavoitteissa onnistumisessa ja asiakastyytyväisyydessä.

Tällä kertaa Teknologiaturvaajat-podcastin host Kati Tuovinen saa vieraakseen Istekin palvelutoimitusyksikön johtajan Annika Mäenpään ja kehityspäällikkö Jenni Korhosen. Tässä jaksossa perehdymme tarkemmin näihin kahteen organisaation menestystekijään: millaista tekemistä ne tarkoittavat ja mitä lisäarvoa niillä tavoitellaan. Tervetuloa mukaan!

 

Jakso 5: Viestinnän virtuoosit: brändiä, tarinoita ja hervotonta havainnollistamista (julkaistu 21.12.2023)

Teknologiaturvaajat-podcastin 5. jaksossa puhutaan viestinnästä. Istekin Kati Tuovinen saa vieraakseen digikanavien mestarin, Istekin viestintäjohtajan Minttu Lampisen sekä teatteri- ja elokuvataiteen virtuoosin Heikki Vihisen. He molemmat ovat todellisia viestinnän ammattilaisia – kumpikin omalla tavallaan.

Nyt he jakavat meille omat oivalluksensa viestinnän merkityksestä niin digitaalisissa kanavissa kuin teatterilavalla. Kuulemme myös viestinnän roolista arjessamme, tarinankerronnan voimasta sekä aitouden tärkeydestä viestinnässä. Tule mukaan kuulolle!

Jakso 4: Julkiset palvelut 2.0 - tukipalveluyhtiöiden ja Teknologiaturvaajien yhteinen taival (julkaistu 30.11.2023)

Tehokkuus, vaikuttavuus, saatavuus ja kustannussäästöt ovat fokuksessa hyvinvointialueiden toiminnan uudelleenjärjestelyissä. Haasteena on monimutkaisuus, kun eri toimijat, käytännöt ja taustat kohtaavat tavoitteenaan luoda uuden aikakauden julkiset palvelut.

Teknologiaturvaajat-podcastin Kati Tuovisen vieraina jaksossa ovat kehitysjohtaja Kimmo Siponen Monetrasta sekä Softa 2030 -hankkeen johtaja Matti Hakomäki ja hankepäällikkö Auli Viitanen Istekistä.

Mikä on datan ja tietojärjestelmien rooli, miten erilaiset toimijat löytävät yhteiset pelisäännöt ja miten yhteistyötä tehdään tehokkaasti? Ja mitä tähän yhtälöön tuovat tukipalveluyhtiöt? Tule ottamaan selvää!

 

Jakso 3: Motivaation neurokemia ja digitaalinen maailma (julkaistu 9.11.2023)

Teknologiaturvaajat-podcastin jaksossa hypätään neurokemiallisiin mekanismeihin ja motivaatioon, kun Istekin Kati Tuovinen saa vieraakseen Teemu Vornasen, neurotieteilijän ja Leekki Lab:in perustajan sekä liikuntabiologi Juha Leukkusen

Tässä jaksossa perehdymme siihen, mitä aivoissa tapahtuu, kun motivoidumme. Saat myös vastauksen tuttuun kysymykseen ”voiko motivaatio kadota”. Lisäksi pohdimme, kuinka teknologisesti virittäytynyt toimintaympäristö vaikuttaa meidän aivotoimintaan ja sitä kautta myös motivaatioon. Tule mukaan inspiroitumaan!

Jakso 2: Sosiaalinen vastuullisuus ja monimuotoisuus työelämässä (julkaistu 19.10.2023)

Millaista roolia sosiaalinen vastuullisuus ja diversiteetti näyttelevät nykypäivän työyhteisöissä? Teknologiaturvaajat-podcastissa Kati Tuovisen kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Minna Tuominen-Thuesen, partner KPMG ja Laura Ylitalo, johtaja Istekki Oy, Hankinnat ja vastuullisuus.

Kakkoskauden toisessa jaksossa keskustelu pureutuu sosiaaliseen vastuullisuuteen ja sen merkitykseen niin liiketoiminnan, henkilöstön hyvinvoinnin kuin tuottavuudenkin kannalta. Tule mukaan kuuntelemaan, kuinka sinä voit vaikuttaa paremman työelämän rakentumiseen!

 

Jakso 1: Toimarin terveiset (julkaistu 28.9.2023)

Miten Istekin kasvu näkyy yrityksen ja toimitusjohtajankin arjessa? Entä mikä on inhouse-yhtiöiden yhteiskunnallinen rooli nyt ja tulevaisuudessa? 

Tässä Teknologiaturvaajat-podcastin 2. tuotantokauden 1. jaksossa Kati Tuovinen ja kuuntelijat pääsevät mukaan Istekin toimitusjohtajan Lasse Koskivuoren työpäivään. Automatkalla Lasse ehtii kertoa yrityksen ajankohtaisia kuulumisia sekä keskustella yhteistyöstä hyvinvointialueiden kanssa. 

Jaksossa Lasse ja Kati ovat matkalla tapaamaan Kuopion kaupunginhallituksen omistajaohjausjaoston puheenjohtajaa, joten Lasse avaa myös sitä, millaisia yhteistyö ja keskustelut omistajayhteisöjen kanssa ovat.   

Kausi 1

Jakso 10: Innovaatiot - digitalisoituvan yhteiskunnan kehityksen vauhdittajat

Tässä Teknologiaturvaajat-podcastin jaksossa sukelletaan innovaatioiden ja teknologiaosaamisen äärelle osana ICT-alan tulevaisuutta ja moninaisuutta – miksi ja minkälaisia innovaatioita tarvitaan ja miten ne taataan?

Istekin Kati Tuovisen kanssa aiheesta on keskustelemassa tutkimusjohtaja Marja Matinmikko-Blue Oulun yliopistosta, toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksesta sekä Istekin innovointi- ja kehitystoimintojen johtava konsultti Juhani Heikka.

Jakso 9: Johtamisella on tärkeä rooli kyberturvallisuudessa (julkaistu 22.6.2023)

Teknologiaturvaajat-podcastin 9. jaksossa syvennytään kyberturvallisuuden merkitykseen digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Se on erityisen tärkeää sosiaali- ja terveydenhuollossa, jossa tietojen luottamuksellisuus ja eheys ovat koko toiminnan perusta.

Katin vieraana studiossa ovat Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtaja Marko Korhonen ja palvelualuejohtaja Jouni Kurola sekä Istekin tekninen tietoturvapäällikkö Veli-Matti Lammentausta.

Jakso 8: Hyvinvointialueiden digitalisaatio - suuntana parempi elämä ja yhteistyö (julkaistu 8.6.2023)

Teknologiaturvaajat-podcastin 8. jaksossa keskustellaan hyvinvointialueiden arjesta ja tulevaisuuden näkymistä sekä digitalisaation merkityksestä. Katin kanssa asiaan syventyvät ovat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen digipalvelujohtaja Tommi Kuukka, Keski-Suomen hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paananen sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Pasi Lehmus. 
Kuuntele jakso 8: Hyvinvointialueiden digitalisaatio – suuntana parempi elämä ja yhteistyö

Jakso 7: Epävarmassa maailmassa vaaditaan muutoskyvykkyyttä (julkaistu 25.5.2023)

Mikä rooli teknologialla on organisaation toimintakulttuurin kehittämisessä? Entä mitkä tekijät ylläpitävät yrityksen nykyistä toimintakulttuuria? Teknologiaturvaajat-podcastin 7. jaksossa Katin kanssa asiasta keskustelevat Humapin toimitusjohtaja Terhikki Rimmanen sekä Istekin henkilöstöjohtaja Katja Patojoki
Kuuntelejakso 7: Epävarmassa maailmassa vaaditaan muutoskyvykkyyttä

Jakso 6: Työssä jaksamiseen voi ja pitää vaikuttaa (julkaistu 11.5.2023)

”Kaiken digimurroksen keskiössä on lopulta ihminen!”
Teknologiaturvaajat-podcastin kuudennessa jaksossa pureudutaan muuttuvaan työhön ja siihen, mikä jaksamistamme tulevaisuudessa kannattelee. Katin kanssa asiasta keskustelevat työuupumusaktivisti, tietokirjailija ja yrittäjä Tanja Lappi sekä Istekin kehittämispäällikkö Sanna Pantsu
Kuuntele jakso 6: Työssä jaksamiseen voi ja pitää vaikuttaa.

Jakso 5: Digitaalinen muutosmatka kohti sujuvampaa Suomea (julkaistu 27.4.2023)

Teknologiaturvaajien 5. jaksossa lähdetään digitaaliselle muutosmatkalle kohti sujuvampaa Suomea. Luvassa on keskustelua digitaalisesta transformaatiosta, palvelukehityksestä ja automatisoituvasta päätöksenteosta, kun Katin kanssa studioon istuvat johtaja Veijo Romppainen Verohallinnosta sekä strategiajohtaja Ari Voutilainen Istekiltä.
Kuuntele jakso 5: Digitaalinen muutosmatka kohti sujuvampaa Suomea

Jakso 4: Suomi vastuullisuuden ajatusjohtajana (julkaistu 13.4.2023)

Teknologiaturvaajien neljännessä jaksossa ollaan vastuullisuuden ytimessä! Mistä yritysten vastuullisuustyön tulisi alkaa? Entä mitä haasteita ja tulevaisuusnäkyviä teema tuo mukanaan? Näihin teemoihin Kati Tuovinen pureutuu yhdessä Code of Conductin perustaja Niina Ratsulan ja Istekin hankinnan ja vastuullisuuden johtaja Laura Ylitalon kanssa.
Kuuntele jakso 4: Suomi vastuullisuuden ajatusjohtajana

Jakso 3: Teknologian nopea kehitys nostaa asiakkaiden odotukset uudelle tasolle (julkaistu 30.3.2023)

Miten häiriökysynnällä mitataan asiakaskokemusta? Entä mitä termillä oikeasti tarkoitetaan? Teknologiaturvaajat-podcastin kolmannessa jaksossa Kati Tuovinen keskustelee Aiwo Digitalin kehitysjohtaja Hermanni Hyytiälän ja Istekin asiakkuusjohtaja Matti Vilanderin kanssa asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta sekä siitä, miten nopeasti kehittyvä teknologia ja digitalisaatio vaikuttavat asiakaskokemukseen.
Kuuntele jakso 3: Teknologian nopea kehitys nostaa asiakkaiden odotukset uudelle tasolle

Jakso 2: Jos vain odotat, olet pahasti myöhässä (julkaistu 16.3.2023)

Tässä jaksossa lähdemme tulevaisuusmatkalle ja tutkimme kiinnostavimpia teknologisia trendejä ja ilmiöitä. Keskustelemme siitä, miten maailmamme tulee muuttumaan niiden myötä ja millaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden teknologioihin liittyy. Ja ovatko pelot aiheellisia? Kuulet myös, miten musta joutsen ja harmaa sarvikuono liittyvät tulevaisuuden ilmiöihin. Teknologiaturvaajat-podcastin toisessa jaksossa Kati Tuovisen kanssa keskustelemassa tulevaisuuden teknologioista executive partnerit Patrik Ekström ja Heikki Lahdensuo Gartnerilta sekä strateginen neuvonantaja Juha Tukiainen Istekistä.
Kuuntele jakso 2: Jos vain odotat, olet pahasti myöhässä

Jakso 1: Teknologiaturvaajat istekkiläisyyden sydämenä (julkaistu 2.3.2023)

Mitä teknologiaturvaajat tekevät? Millaisia taitoja tulevaisuuden teknologiaturvaaminen vaatii? Entä mikä merkitys on modernilla johtamisella ja teknologialäpimurroilla?
Näihin kysymyksiin saat vastauksen Teknologiaturvaajat-podcastin ensimmäisessä jaksossa, kun Kati Tuovisen vieraaksi saapuvat Istekin toimitusjohtaja Lasse Koskivuori sekä hallituksen puheenjohtaja Jarmo Puputti.
Kuuntele jakso 1: Teknologiaturvaajat istekkiläisyyden sydämenä