Suunnittelija Jonna Alanko

Olen Jonna Alanko ja toimin suunnittelijana Istekillä. Koulutukseltani olen farmaseutti ja terveystieteiden maisterin paperien pitäisi saapua pian postissa. Vapaa-aikani kuluu pitkälti urheilun parissa. Lajini on voimanosto, jossa kilpailen pian kansainvälisellä tasolla.

Siirryin Istekille sairaala-apteekkitiimiin syyskuussa 2021. Takana oli yli 11 työvuotta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekissa ja oman kiinnostuksen sekä pitkän työhistorian vuoksi työnkuvaan kuului jo silloin paljon järjestelmän käyttöön liittyvää neuvontaa ja perehdytystä. Kollegoja oli yksi toisensa jälkeen siirtynyt apteekin riveistä Istekille ja päätin sitten itsekin loikata, kun sopiva tilaisuus tuli.

Työskentelen suunnittelijana, ja toimenkuvaani kuuluu pääasiassa sairaala-apteekin toiminnanohjausjärjestelmän ja sen liitännäissovellusten ylläpitoa, kehittämistä ja häiriötilanteiden selvittämistä sekä yleistä neuvontaa ja ohjeistusta.

Nykyisen työn merkitys on helppo tunnistaa ja tunnustaa, koska olen nähnyt ja kokenut asiakkaan roolin. Olen kokenut, mitä käytännössä tarkoittaa, kun järjestelmä sakkaa tai toimii tehottomasti. Parasta työssäni on, kun voin auttaa näissä tilanteissa ja toisaalta pääsen myös ideoimaan ja kehittämään prosesseja entistä tehokkaammiksi. Lisäksi meillä on ihan mahtava tiimi.