Arkistoasiantuntija Tuija Matikainen

Haastattelimme Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Valkeakosken toimipisteen potilaskertomuskeskuksessa työskentelevää Istekin  arkistoasiantuntijaa, Tuija Matikaista. 

Miten päädyit Istekille töihin?

”Aloitin Valkeakosken aluesairaalan palveluksessa vuonna 1983. Työskentelin aluksi osastonsihteerinä ja sittemmin arkistonhoitajana Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä vuoden 2016 loppuun asti, jonka jälkeen siirryin suoraan Istekin palvelukseen.”

Mitä Istekin potilaskertomuskeskuksen asiantuntijan toimenkuvaan kuuluu?

”Asiantuntijan työhön kuuluu pääasiassa asiakaskirjojen skannausta sähköisiin potilaskertomuksiin, potilastietojen luovutusta, asiakkaiden puheluihin vastaamista sekä hävitettävien potilasasiakirjojen seulontaa. Lisäksi etäpisteessäni on hoidettavana myös VRK-rekisteröintipiste, sekä hallinnon ja teknisen huollon päätearkistojen asiakirjojen arkistointi, seulonta ja hävittäminen.”

Miten koet työsi merkityksellisyyden?

”Mielestäni teemme tärkeää työtä sujuvan terveydenhuollon eteen. Pelkästään asiakirjojen skannaus digitaaliseen muotoon auttaa muita toimipisteitä potilaiden hoitotyössä. Lisäksi tietojen luovutus asiakkaiden asioiden hoidossa on erittäin tärkeää. Hyvä ja toimiva asiakaspalvelu on tässä avainasemassa.”

Mikä on parasta työssäsi?

”Mikään päivä ei ole ihan samanlainen, koska työ on vaihtelevaa. Minulla on myös mukavat kollegat, joiden kanssa on helppo työskennellä, vaikka olenkin yksin etätyöpisteessä.”

Mikä on paras palaute, jonka olet saanut asiakkaalta?

”Suora kiitos hyvästä palvelusta, viimeksi viime viikolla.”