Käyttövaltuusasiantuntija Pauliina

Pauliina Jääskallio työskentelee käyttövaltuusasiantuntijana Istekin Loppukäyttäjäpalveluissa Tampereella. Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:ssa liiketaloutta opiskeleva Pauliina tuli Istekille ensimmäisen kerran kesäharjoitteluun vuonna 2019. Paikka löytyi seuraavaksikin kesäksi, ja siitä Pauliina jäi taloon töihin ja tekemään samalla opinnäytetyötään. 

23-vuotias Pauliina on käytännössä jo alanvaihtaja, sillä hän työskenteli ennen kaupan alalla. Työ käyttäjähallinnan tiimissä on hyvin erilaista kuin tavaratalossa asiakasrajapinnassa työskentely. Nykyisessä työssään käyttövaltuusasiantuntijana Pauliina tekee käyttäjähallintaa Istekin asiakkaille palvellen terveydenhuollon ammattilaisia ja kuntien sekä sairaanhoitopiirien työntekijöitä. Pauliina kiittelee monipuolisia työtehtäviään, jotka vaihtelevat päivittäin.

Opinnäytetyö työnantajan hyödyksi

Opinnot HAMK:ssa ovat loppusuoralla ja Pauliina työskentelee täysipäiväisesti. Työn ohella hän tekee opinnäytetyötään sisäisestä viestinnästä, eli käytännössä uusii käyttäjähallinnan tiimin ohjeistuksia.

– On mukavaa tehdä opparia, josta on jatkossa oikeasti hyötyä, Pauliina kertoo.

Koulutusmahdollisuuksia on tarjottu myös Istekin puolesta, mutta toistaiseksi Pauliina on halunnut keskittyä opintojensa loppuun saattamiseen. Tällä hetkellä on tärkeintä kehittyä oman työn kautta ja saada ylipäätään kokemusta työelämästä, sillä työpaikka on Pauliinan ensimmäinen IT-alalla ja kesätöitä lukuun ottamatta myös ensimmäinen toimistotyö. Hän näkee yrityksen tarjoamat koulutus- ja uramahdollisuudet motivoivina, vaikkei vielä ehdikään niitä hyödyntää.

– Istekillä kannustetaan aina ottamaan uusia haasteita vastaan. Kehitysideoita viedään aidosti eteenpäin ja koulutusmahdollisuuksia annetaan paljon, Pauliina kiittelee.

Istekin harrastusryhmiin Pauliina ei ole vielä ehtinyt, mutta hän lenkkeilee, käy välillä salilla ja silloin tällöin myös pelailemassa tennistä. Isoimman osan vapaa-ajasta lohkaisee kuitenkin toistaiseksi koulu.

Tärkeä työ kiinnostavalla alalla – ja mahtavat työkaverit!

IT-alalle Pauliina päätyi sattumalta, mutta nykyisen työn myötä ala on alkanut kiinnostaa laajemminkin. Vaihtuvat työtehtävät, jatkuva uuden oppiminen ja kehitys sekä aina erilaiset työpäivät viehättävät Pauliinaa. Hän kokee nopeasti kehittyvän alan omakseen ja tuntee olevansa oikeassa paikassa.

– Istekillä kannustetaan tarttumaan itseä kiinnostaviin asioihin ja kehittämään omaa osaamistaan, kasvamaan oman alansa asiantuntijaksi.

Pauliinan ja muiden tiimiläisten työn ansiosta monien sairaanhoitopiirien ja kuntien työntekijät pystyvät hoitamaan työnsä, mikä vaikuttaa suoraan monien suomalaisten elämään.

– Koen, että mun työpanos on merkityksellinen, Pauliina sanoo.

Pauliinan mielestä parasta Istekissä ovat monipuoliset työtehtävät ja jatkuva mahdollisuus oppia uutta. Loistavat työkaverit ovat mukava lisä työhön. Käyttäjähallinnan tiimiläisiä on Tampereen lisäksi myös Kuopiossa ja Jyväskylässä.

– Työskentelen usein kotonakin, mutta työkaverit saavat lähtemään toimistolle, sillä on ihana nähdä kollegoita.