Istekki Oy käynnistää tuottavuusohjelman omien kulujensa karsimiseksi

Istekin valko-vihreä logo tummansinistä taustaa vasten.

Vuosi 2023 oli Istekillä työntäyteinen. Sote-uudistuksen myötä työmäärät kasvoivat ennustetusta. Vuoden aikana saimme jalkautettua palveluitamme hyvinvointialueille ja saamme olla ylpeitä roolistamme Suomen hyvinvointialueiden pystyttämisessä. Vakaat ja laadukkaat ICMT-palvelut olivat tärkeässä roolissa hyvinvointialueiden käynnistettyä toimintansa. Kaikilla asiakasomistajilla hyödynnettävissä oleva palvelusalkkumme tukee vahvasti hyvinvointialueiden palvelukonseptien rakentamista.

Vuoden 2023 aikana Istekissä vastattiin 400 000 puhelintuen puheluun, käsiteltiin 700 000 työpyyntöä ja ylläpidettiin 3500 järjestelmää. TiVin listauksessa kasvoimme vuonna 2023 Suomen 29. suurimmaksi IT-yritykseksi. Liikevaihtomme oli viime vuonna noin 278 miljoonaa euroa.

Toimintaympäristömme on muuttunut. Hyvinvointialueiden ja kuntien taloustilanne on erittäin kireä ja tulee sellaisena jatkumaan myös seuraavat vuodet. Istekki ei välty vaikutuksilta. Jatkamme asiakkaidemme kanssa neuvotteluja kustannustason nousupaineista, hintojen laskupaineista ja kysynnän muutoksesta. Strategian mukaisesti tärkein tehtävämme on toimia nyt asiakkaidemme toiminnan turvaajana.

Istekissä käynnistetään tuottavuusohjelma 5.2.2024. Haemme välittömästi noin 10 % eli 2 miljoonan euron vuositason säästöä läpi organisaation oman toimintamme kuluista. Säästöä haetaan mm. matkustus- ja koulutusbudjetista, rekrytointikuluista, tietohallinnon laitteiden ja ohjelmistojen kuluista, kokouskuluista, oman toiminnan ostopalveluista ja markkinointikuluista.

 

Lisätiedot:

Lasse Koskivuori
toimitusjohtaja
+358 44 434 1234
lasse.koskivuori@istekki.fi