Istekki käyttöönottaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen pelastusasemien turvatekniikkaa

Kuvituskuva, jossa on valvontakamera sinistä taustaa vasten.

Istekki on käyttöönottanut turvatekniset järjestelmät tämän vuoden aikana Pohjois-Savossa valmistuneille pelastusasemille. Vuodenvaihteessa käyttöönotetulla Siilinjärven pelastusasemalla ja maalis-huhtikuun vaihteessa valmistuneelle Neulamäen pelastusasemalle olemme käyttöönottaneet koko turvatekniikan kolmikon, eli kameravalvonnan, murtoilmaisu- sekä kulunvalvontajärjestelmän.

”Näiden uudiskohteiden lisäksi meneillään on myös useampien vanhempien pelastusasemien turvatekniikan päivitykset vastaamaan nykypäivän turvallisuusvaatimuksia ” kommentoi Istekin ratkaisuarkkitehti Martti Pulkkinen.

Uusi turvatekniikka yhtenäistää pääsynhallintaa

 

Turvallisuusvaatimusten lisäksi projektissa on tavoitteena saattaa kaikki Pohjois-Savon hyvinvointialueen pelastusasemat yhteisten turvajärjestelmien alle. Tällöin esimerkiksi yksiköiden tai henkilöstön väliaikaisetkin siirrot asemalta toiselle ovat pääsynhallinnan näkökulmasta helppo toteuttaa.

Turvatekniikan toteutuksissa on pyritty vähentämään kaikki viiveet minimiin pelastustoiminnan aikakriittisen luonteen vuoksi. Esimerkiksi asemien ajoneuvohallien ovien ohjaamista varten toteutettiin integraatio, jonka avulla pelastusyksiköt voivat avata ovet viiveettä myös ajoneuvoista.