Erikoissuunnittelija Mari

Haastettelimme Istekin erikoissuunnittelija Mari Pesosta Tampereelta.

Miten päädyit Istekille töihin?

– Siirryin Istekille sovelluspalvelujen TIPA-ryhmään, jossa jatkoin samojen työtehtävieni parissa kuin olin aiemmin tehnyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Tietopalveluissa. Toteutin mm. erilaisia tilastoja ja tietohakuja tietojärjestelmien tiedoista. Ennen sairaanhoitopiirin uraani toimin kaivosalalla, jossa pääsin työskentelemään kaivoslaitteiden käytettävyyden sekä laitedatan parissa.

Mitä roolisi Istekillä ja mitä toimenkuvaan kuuluu?

– Työskentelen erikoissuunnittelijana Data ja analytiikka liiketoiminnan Tietovarasto-ryhmässä, ja toimenkuvaani kuuluu tällä hetkellä mm. osallistuminen tietovaraston suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Miten koet työsi merkityksellisyyden?

– Mielestäni teemme tärkeää työtä, sillä me keräämme tietojärjestelmien tietosisällöt yhteen ja suunnittelemme, kehitämme ja ylläpidämme tietovarastotietoja. Näitä koottuja tietoja hyödynnetään asiakkaiden tietojohtamisen apuna mm. erilaisina raportteina ja tilannekuvina.

Mikä on parasta työssäsi?

– Parasta työssäni on uuden oppiminen sekä uusien työvälineiden mielenkiintoiset tietoallas- ja tietovarastorakentamis- ja kehittämistehtävät ja että pääsee vaikuttamaan datojen rakentamisprosessiin. Lisäksi kollegoiden huumorintaju keventää kivasti työpäiviä, ja ryhmässä tarvittaessa autetaan osaamisten mukaan.