Takaisin

Uratarina: Laatuasiantuntija Katri

"Istekissä arvostetaan tekemistä"

Katri Holopainen työskentelee Istekissä Terveyden ja Hyvinvoinnin Teknologia -palveluyksikössä, tuttavallisemmin THT:ssä laatuasiantuntijana.
Hänen työpaikkansa on Istekin Puijon toimipisteellä Kuopion yliopistollisella sairaalalla.
 
Istekki on julkisomisteinen in house -yhtiö, joka tuottaa ICMT-palveluita. Istekin asiakkaita ovat sairaanhoitopiirit, kunnat ja kaupungit aina Lapista Etelä-Suomeen saakka. Katri aloitti Istekissä aikoinaan lääkelaitemekaanikkona. Sittemmin hänen työnkuvansa muuttui laatuasiantuntijaksi.
 
– Työni pitää sisällään hyvin paljon erilaista dokumentointia ja dokumentaation hallintaa. Lisäksi siihen kuuluu paljon palavereja sekä tietysti asiantuntijoiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimista, Katri kuvailee.
 

”Työni antaa minulle oppia uudesta”

 
Lääkintälaitteisiin ja terveysteknologiaan liittyy paljon erilaisia säännöksiä, lakeja sekä valvontaa. Jotta lääkintälaitteita voidaan huoltaa ja ylläpitää, on seurattava myös markkinoita ja lainsäädäntöä. Dokumentaation on oltava tietyllä tasolla, että toimintaa voidaan seurata ja tarvittaessa jäljittää. Katrin työ laatuasiantuntijana liittyy paljolti kaikkeen tähän. 
 
– Laatu on sitä, että voimme taata, että asiakkaamme – eli terveydenhuollon ammattilaiset ja loppukädessä potilaat – voivat käyttää lääkintälaitteita hyvillä mielin ja luottaa niiden toimivuuteen, Katri painottaa.
 
– Työni antaa minulle oppia uudesta ja avaa silmiä. Näen, mitä julkisella sektorilla ja terveydenhuollossa tapahtuu. Saan oppia siitä, miten pienilläkin asioilla voi olla suuria tarkoituksia ja millainen merkitys jäljitettävyydellä on, Katri sanoo.


Kisällistä mestariksi

 
Katri opiskeli aikoinaan hyvinvointitekniikkaa ja valmistui hyvinvointiteknologian insinööriksi. Hän aloitti Istekissä lääkelaitemekaanikkona tehden lääkintälaitteiden huoltoa ja ylläpitoa. Hiljalleen huolto- ja ylläpitotöiden rinnalle kasvoi myös asiantuntijatehtäviä. Nyt Katrin työnkuva on laatuasiantuntija. Hän haluaa korostaa sitä, ettei THT:ssä odoteta valmiita ammattilaisia.
 
– Meillä on sellainen mestari ja kisälli -periaate. Asiantuntijuuteen kasvetaan, Katri toteaa.
 
– Istekki kasvaa ja täällä on hyvin erilaisia tehtäviä, joihin ei voi valmistua koulusta tai mistään muualtakaan. Kun Istekkiin pääsee, pääsee oppimaan myös paljon uutta ja ehkä sellaistakin, mitä ei aikaisemmin ajatellut tekevänsä. Työpaikkana Istekki on opettavainen ja rento, Katri kuvailee.
 
– Istekissä parasta on mielestäni se, että täällä arvostetaan tekemistä. Töitä saa tehdä ja sitä arvostetaan, Katri päättää.