Olemme joukko julkisten teknologiaratkaisujen asiantuntijoita. Toimimme yhteiskunnan taustavoimina kehittämällä informaatio- ja teknologiapalveluita kunnille sekä terveyden ja hyvinvoinnin sektorille. Tehtävämme on rakentaa uutta digitaalista huomista ja auttaa asiakasomistajiamme menestymään.

Takaisin

Istekki Oy Oulun kaupungin ICT-palvelukumppaniksi

Oulun kaupunginhallitus (7.6.2021) valitsi Istekin ICT-loppukäyttäjä- ja kapasiteettipalveluiden kumppaniksi 1.9.2021 alkaen. Liikkeenluovutuksen yhteydessä Istekille siirtyy Oulun Digin ICT-loppukäyttäjä- ja kapasiteettipalveluiden henkilöstön 26 asiantuntijaa.
 
"Pidän tärkeänä, että saimme valittua kriittisiin ICT-palveluihin saman kumppanin, jota jo muutkin Oulu-konsernin toimijat käyttävät. Tulevan hyvinvointialue-muutoksen toteutuksessa on keskeistä, että alueiden yhteistyötä lisätään ICT-alueella Oulun kaupungin, tulevan hyvinvointimaakunnan toimijoiden ja muun Pohjois-Suomen välillä", Oulun kaupungin konsernijohtaja Jukka Weisell kertoo. 
 
Oulu kävi neuvotteluja kahden in-house-yhtiön kanssa. Toimijoita arvioitiin kyvykkyyden, säästöjen saavuttamisen, työntekijöiden aseman sekä elinvoiman näkökulmasta.  Kilpailutuksessa Istekin eduksi nousivat kustannustehokkaiden ja laadukkaiden ICT-palveluiden lisäksi sen vahva taloudellinen tilanne, sote-uudistuksen varautumiseen liittyvät strategiset linjaukset sekä kyky ketterään palvelutoiminnan aloittamiseen vahvoista oululaisista asiakkuuksista johtuen.  
 
"Olemme tyytyväisiä, että löysimme luotettavan ja pitkäaikaisen ICT-kumppanin Istekistä. Pääsemme tämän myötä tavoittelemaan ja kehittämään Oulun kaupunkikonsernin ICT-ympäristöä entistä tietoturvallisempaan, kestävämpään ja kustannustehokkaampaan suuntaan. Lisäksi näemme hienoja mahdollisuuksia laajentaa ICT-yhteistyötä Istekin eri asiakasomistajien ja kumppaneiden kanssa", Oulun Digi -liikelaitoksen johtaja Tapio Matinmikko jatkaa. 
 
"On ilo päästä kehittämään Oulun kaupungin ICT-palveluita kustannustehokkaasti. Alue on meille tuttu. Toimimme tällä hetkellä Pohjois-Suomessa olevien asiakasomistajiemme, kuten Monetra Oy:n ja Nordlabin, teknologiaturvaajina. Lisäksi käynnistämme parhaillaan yhteistyötä Oulun yliopiston kanssa sekä kuulumme Oulun Kauppakamarin digitalisaatiovaliokuntaan. Käynnistyvä yhteistyö vahvistaa myös Istekin Pohjois-Suomea koskevaa strategiaa", Istekin toimitusjohtaja Lasse Koskivuori iloitsee. 
 
Istekki saa myös lisävahvistusta yli 700 asiantuntijansa joukkoon. 
 
"Toivotamme Oulun Digin asiantuntijat lämpimästi tervetulleeksi Istekin Oulun toimipisteelle. Olemme vastuullinen ja innostava työpaikka, siitä osoituksena saimme Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen viime vuoden lopulla sekä olemme mukana Vastuullinen työnantaja -kampanjassa", Koskivuori kertoo.
 
 
Lisätietoja: 
Lasse Koskivuori 
lasse.koskivuori@istekki.fi
044 4341 234
 
Istekki on suomalainen, kasvava ja kehittyvä yli 720 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa asiakasomistajilleen arvoa tuottavia palveluja rakentaessaan sujuvampaa Suomea. Toimimme valtakunnallisesti vahvana sote-organisaatioiden ja kuntien palveluintegraattorina. Visionamme on olla tärkeimmän työn arvostettu mahdollistaja Suomessa. Meidät tunnetaan luotettavana kumppanina ja asiakasomistajia meillä on jo yli 50 ympäri Suomen. Olemme ICMT-toimialan parhaiden osaajien innostava työyhteisö, jossa on mahdollista oppia ja uudistua jatkuvasti. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 150 miljoonaa euroa. Pääkonttorimme sijaitsee Kuopiossa, jonka lisäksi meillä on toimipisteet Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Istekille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys - ja Avainlippu-merkkien käyttöoikeus.


Olemme julkisomisteinen osakeyhtiö, jossa omistajina ovat hyvinvointialueet, sairaanhoitopiirit, kunnat, kuntayhtymät ja omistajien strategiset kumppanit. Tarjoamme omistaja-asiakkaillemme strategista kumppanuutta ja kilpailukykyisiä palveluja sekä asiantuntijayhteisön, jolla on laajaa ydinosaamista julkishallinnon ja terveydenhuollon teknologiaratkaisuista.