Takaisin

Istekille Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus

Istekki sai Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Henkilöstökysely toi meille paitsi tunnustuksen, myös paljon ymmärrystä. Vastausten tutkiminen ja hyödyntäminen jatkuu, mutta keskeiset vahvuudet ja kehityskohteet ovat selviä.


Innostavimmat työpaikat -konsepti mittaa sitä, kuinka sitoutunutta ja motivoitunutta henkilöstö yrityksessä on. Eezy Spiritin tekemän henkilöstötutkimuksen tuloksia verrataan viiteryhmään, johon kuuluu satoja suomalaisia organisaatioita. Istekki pääsi parhaan kolmanneksen joukkoon ja sai Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen.

– Tutkimuksen tulos osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita. Tulokset kertovat, mitkä asiat meillä on jo hyvin ja mihin meidän pitää seuraavaksi keskittyä. Tulosten kehittyminen vastaa myös asiakaskokemusmittauksien tuloksia, jotka ovat kehittyneet hienosti. Henkilöstö- ja asiakaskokemus kun usein kulkevat käsi kädessä , toteaa Istekin henkilöstöjohtaja Pia Marjo.

Marjon mukaan Istekki on kehittänyt toimintaansa systemaattisesti laajalla rintamalla. Talossa on kehitetty esimerkiksi sisäisiä ydinprosesseja, palveluita,  hankintoja , eettisiä periaatteita, esimiestyötä, osaamista ja henkilöstöhallintoa.

– Olemme nuori organisaatio ja meillä on vielä tekemistä, mutta olemme oikealla tiellä. Olemme panostaneet paljon strategiatyöhön, ja se näkyy varmasti myös näissä tuloksissa. Eezy Spiritin tutkimuksessa mitataan nimenomaan strategian mukaisten asioiden toteutumista.

Tulokset paranivat edellisestä vuodesta

Tutkimustulokset nousivat monella rintamalla edellisestä vuodesta, jolloin Istekki osallistui samaan tutkimukseen ensimmäisen kerran. Tulokset auttavat yhtiötä suuntaamaan kehittämistä oikeisiin kohtiin.

– Meidän pitää varmistaa, että vahvuuksien päälle voi nojata jatkossakin, ja samaan aikaa viedä kehityskohteita pontevasti eteenpäin. Menestyksen kannalta tämä on välttämätöntä, sillä kilpailemme ICMT-toimialan parhaista osaajista. Meidän pitää pystyä aidosti osoittamaan arjen teoilla omille asiantuntijoillemme, että tämä on hyvä ja innostava työpaikka, Marjo kiteyttää. 

Tutkimuksen mukaan Istekin työntekijät kokevat, että yhtiöllä on valoisat tulevaisuuden näkymät, esimiestyö ja työnantajakuva on parantunut ja toimintakulttuuri on kehittynyt hyvään suuntaan. Yhtiössä on myös hyvät edellytykset työn tekemiseen ja työhyvinvointiin. Lisäksi henkilöstö kokee, että heidän kohtelunsa on reilua ja tasapuolista.

– Myös se näkyy tuloksissa, että Istekin työntekijät pääsevät tekemään yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä. Henkilöstö selvästikin haluaa laittaa asioita kuntoon ja tuottaa asiakkaillemme hyvää palvelua. Meillä on intohimona jatkuva kehittyminen, Marjo toteaa.


”Istekki tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia siirtyä sisäisillä hauilla erilaisiin työtehtäviin. Työkaverit ja työympäristö ovat myös kannustavia. Yhteishenki meidän ryhmässä on erittäin hyvä – työporukka on viimeisen päälle! Työssä itsessään oppii joka päivä jotain uutta ja saa haastaa itseään. Myös alakohtaisiin koulutuksiin on päässyt hyvin, ja alakohtaisia sertifikaatteja on mahdollista suorittaa.”

Kallepekka Lumpo
tietoliikenneasiantuntija, Istekki Oy