Hoppa till innehåll

Sairaanhoitopiirit


Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, PSSHP

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on Pohjois-Savon 19 kunnan omistama kuntayhtymä, joka koordinoi Kuopion yliopistollisen sairaalan toimintaa. KYS vastaa 248 000 pohjoissavolaisen erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta.

KYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit. Lisäksi KYSiin on keskitetty valtakunnallisesti esimerkiksi epilepsiakirurgian ja palovammojen hoito.

Erikoissairaanhoidon ohella Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri tuottaa perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshuollon palvelut kahdeksalle pohjoissavolaiselle kunnalle eli Kysteri-alueelle. Sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon alueen ensihoitopalveluista.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, EPSH

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on erikoissairaanhoidon monipuolisia palveluja tarjoava eteläpohjalaisten kuntien omistama organisaatio. Seinäjoen keskussairaala tarjoaa erikoissairaanhoidon päivystyspalveluita ympäri vuorokauden. Keskussairaala ja Ähtärin sairaala tarjoaa erikoislääkäreiden toteuttamia kiireettömän hoidon palveluja kaikilla keskeisillä erikoisaloilla.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri täydentää Tampereen yliopistollisen sairaalan, Vaasan keskussairaalan ja muiden sairaaloiden kanssa eteläpohjalaisten sairaanhoitopalvelut tämän hetkisen lääketieteellisen tietämyksen mukaiseksi kattavaksi kokonaisuudeksi.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, ESSHP
Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on yhteistyö- ja palveluorganisaatio, joka peruskuntien valtuutuksen nojalla toteuttaa osuuttaan terveydenhuollon palvelujärjestelmässä. Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluu kaksi sairaalaa; Mikkelin keskussairaala ja Moision sairaala.
Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri, ISSHP
Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (SOSTERI) väestöpohja on n. 45 500 asukasta. Jäsenkuntia ovat Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Lisäksi ympäristöterveydenhuollon alue kattaa Juvan ja Puumalan kunnat. Erikoissairaanhoidon, perusterveydenhoidon ja sosiaalihuollon palvelut on koottu samaan organisaatioon.
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, KHSHP
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluu 11 jäsenkuntaa, joiden asukasmäärä on noin 176 000. Kuntayhtymän palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Sairaanhoitopiirin jäsenkuntia ovat Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä, Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki.
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, KSSHP

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistaa 21 keskisuomalaista kuntaa. Keski-Suomen keskussairaala sijaitsee Jyväskylässä ja on sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoitoa antava yksikkö. Se vastaa keskisuomalaisten erikoissairaanhoidosta läheisessä yhteistyössä terveyskeskusten, Jokilaakson sairaalan ja Kuopion yliopistollisen sairaalan sekä eräiden muiden erityistason palveluja tuottavien sairaaloiden kanssa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on suurin ei-yliopistollinen sairaanhoitopiiri, jossa ovat edustettuina lähes kaikki lääketieteen erikoisalat. Hallinnollisesti sairaanhoitopiiri jakautuu kuuteen toimialueeseen, jotka jakautuvat edelleen 25 vastuualueeseen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, PSHP

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luo edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Jäsenkuntiamme ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu yhteensä yli puoli miljoonaa asukasta.