Перейти к содержимому

Yritykset


IS-Hankinta Oy

IS-Hankinta toteuttaa hankintoja suunnittelusta toimitukseen pohjoissavolaisille kunnille, kuntayhtymille ja kunnallisille osakeyhtiöille.

Yritys aloitti toimintansa vuoden 2011 alussa. Yhtiön perustajat ja suurimmat osakkaat ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. IS Hankinta työllistää noin 20 työntekijää.
ISLAB

Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB) vastaa itäsuomalaisten sairaanhoitopiirien laboratoriopalvelujen tuottamisesta. ISLAB tarjoaa kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian erikoisalojen sekä genetiikan laboratoriopalveluita sairaanhoitopiireille ja niiden jäsenkunnille.

Hallinnollisesti ISLAB on jaettu neljään aluelaboratorioon, joiden keskuspaikkakuntia ovat Savonlinna, Mikkeli, Joensuu ja Kuopio. Toimipaikkoja on noin 70 ympäri Itä-Suomea. ISLAB työllistää noin 600 työntekijää sijaisineen.

ISLAB on perustettu vuonna 2008. Liikelaitoskuntayhtymän omistajia ovat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Etelä-Savon sairaanhoitopiiri sekä Itä-Savon sairaanhoitopiiri.
Kuhilas Oy

Kuhilas Oy tuottaa talous- ja palkkahallinnon palveluja kunnille ja kuntien omistamille yhteisöille. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. kirjanpito-, myyntireskontranhoito- ja palkkahallintopalvelut sekä ostolaskujen käsittelypalvelut.

Kuhilaan asiakkaita ovat Kuopion ja Juankosken kaupungit, Siilinjärven, Leppävirran, Tuusniemen ja Kaavin kunnat, Itä-Suomen Huoltopalvelut Liikelaitoskuntayhtymä (Servica), Istekki Oy, IS-Hankinta Oy, Jätekukko Oy, Kuopion Pysäköinti Oy ja Niiralan Kulma Oy.

KuntaPro Oy

KuntaPro tarjoaa hallinnon tukipalveluja kunnille, kuntayhtymille ja kuntien omistamille osakeyhtiöille. KuntaPro on perustettu vuonna 2010. Yritykseen ovat yhdistyneet Seutukeskus Oy Häme ja Taloustuki Kuntapalvelut Oy, jotka toimivat aiemmin KuntaPron palvelutuottajina. KuntaPro -konsernin muodostavat KuntaPro Oy ja Seuturekry Oy. KuntaPron palveluksessa on 260 kunta-alan asiantuntijaa.

LapIT Oy

Lapin informaatioteknologia  (LapIT)  on lappilainen, vakavarainen IT-palveluja ja -konsultointia tarjoava yritys, joka toimii julkis- ja kuntahallinnon aloilla. LapIT on sataprosenttisesti pohjoissuomalaisten kuntakonsernien omistama yritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Ylitorniossa, Kemijärvellä, Ivalossa, Kuusamossa, Taivalkoskella sekä Pellossa.

LapIT suunnittelee ja toteuttaa kehittämis- ja tietojärjestelmäratkaisuja. Asiakkaat ovat pääosin kuntasektorin, julkishallinnon, pk-sektorin sekä terveydenhuollon yrityksiä ja organisaatioita.

NordLab

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) aloitti toimintansa 1.1.2013. NordLabin omistavat Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. NordLabin aluelaboratoriot sijaitseva Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Toiminnan aloitusvaiheessa NordLab teki noin 8,5 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuodessa. Yrityksen palveluksessa on noin 600 ammattilaista ja sen liikevaihtomme on noin 60 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskus

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy toimii omistajiensa yhteisenä ICT- ja muiden hallintoon liittyvien palveluiden yhteishankintayksikkönä ja tuottajana maakunnallisen tietohallintostrategian mukaisesti. ICT-palvelut sisältävät mm. tietoliikenne-, työasema-, tietojärjestelmä-, tietoturva- ja tukipalveluita. Lisäksi palveluihin kuuluu talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita.

Servica

Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä perustivat yhteisen tukipalveluja tuottavan Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän (Servica) helmikuussa 2011. Liikelaitoskuntayhtymän palvelutuotanto alkoi 1.1.2012 ja sen käyttönimeksi otettiin Servica.

Servica tuottaa omistajilleen Kuopion kaupungille ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille ruokapalvelujen, laitos- ja välinehuollon, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpidon sekä logistiikan palvelut.

Servicassa työskentelee kolmella palvelualueella noin 1200 ammattihenkilöä ja vuoden 2016 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 77 miljoonaa euroa. Servican toimipisteitä on yli 100 ja kiinteistö- ja laitoshuoltokohteita yli 300. Servicalaisista lähes puolet työskentelee Kuopion kaupungin Harjulan ja KYSin Puijon sairaalan alueella. Servican päätoimipaikka sijaitsee Särkiniemessä osoitteessa Leväsentie 3.

Ylä-Savon ICT-palvelut Oy

Yhtiön omistajia ovat Iisalmen kaupunki, Kiuruveden kaupunki, Sonkajärven kunta, Vieremän kunta ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä. Yhtiö toimii omistajiensa ja niiden konsernien ICT- palvelujen tuottajana. Yhtiö toimii hankintalain mukaisena yhteishankintayksikkönä ICT- hankinnoissa omistajille ja niiden konsernien organisaatioille. Yhtiö voi vähäisessä määrin tuottaa ICT -palveluja muille julkishallinnon organisaatioille Ylä-Savon alueella.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä toimii Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkien sekä Sonkajärven ja Vieremän kuntien alueella järjestäen niiden asukkaille terveys-, hyvinvointi-, hoito- ja hoivapalveluja sekä ympäristö-, terveysvalvonta- ja eläinlääkintäpalveluja.

Yhtymävaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa ja yhtymähallitus johtaa kuntayhtymän toimintaa valtuuston alaisena.