Перейти к содержимому

Asiakasomistajamme


 

Sairaanhoitopiirit

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, PSSHP

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on Pohjois-Savon 19 kunnan omistama kuntayhtymä, joka koordinoi Kuopion yliopistollisen sairaalan toimintaa. KYS vastaa 248 000 pohjoissavolaisen erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta.

KYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit. Lisäksi KYSiin on keskitetty valtakunnallisesti esimerkiksi epilepsiakirurgian ja palovammojen hoito.

Erikoissairaanhoidon ohella Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri tuottaa perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshuollon palvelut kahdeksalle pohjoissavolaiselle kunnalle eli Kysteri-alueelle. Sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon alueen ensihoitopalveluista.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, EPSH

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on erikoissairaanhoidon monipuolisia palveluja tarjoava eteläpohjalaisten kuntien omistama organisaatio. Seinäjoen keskussairaala tarjoaa erikoissairaanhoidon päivystyspalveluita ympäri vuorokauden. Keskussairaala ja Ähtärin sairaala tarjoaa erikoislääkäreiden toteuttamia kiireettömän hoidon palveluja kaikilla keskeisillä erikoisaloilla.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri täydentää Tampereen yliopistollisen sairaalan, Vaasan keskussairaalan ja muiden sairaaloiden kanssa eteläpohjalaisten sairaanhoitopalvelut tämän hetkisen lääketieteellisen tietämyksen mukaiseksi kattavaksi kokonaisuudeksi.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, ESSHP

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on yhteistyö- ja palveluorganisaatio, joka peruskuntien valtuutuksen nojalla toteuttaa osuuttaan terveydenhuollon palvelujärjestelmässä. Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluu kaksi sairaalaa; Mikkelin keskussairaala ja Moision sairaala.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri, ISSHP

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (SOSTERI) väestöpohja on n. 45 500 asukasta. Jäsenkuntia ovat Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Lisäksi ympäristöterveydenhuollon alue kattaa Juvan ja Puumalan kunnat. Erikoissairaanhoidon, perusterveydenhoidon ja sosiaalihuollon palvelut on koottu samaan organisaatioon.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, KHSHP

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluu 11 jäsenkuntaa, joiden asukasmäärä on noin 176 000. Kuntayhtymän palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Sairaanhoitopiirin jäsenkuntia ovat Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä, Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, KSSHP

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistaa 21 keskisuomalaista kuntaa. Keski-Suomen keskussairaala sijaitsee Jyväskylässä ja on sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoitoa antava yksikkö. Se vastaa keskisuomalaisten erikoissairaanhoidosta läheisessä yhteistyössä terveyskeskusten, Jokilaakson sairaalan ja Kuopion yliopistollisen sairaalan sekä eräiden muiden erityistason palveluja tuottavien sairaaloiden kanssa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on suurin ei-yliopistollinen sairaanhoitopiiri, jossa ovat edustettuina lähes kaikki lääketieteen erikoisalat. Hallinnollisesti sairaanhoitopiiri jakautuu kuuteen toimialueeseen, jotka jakautuvat edelleen 25 vastuualueeseen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, PSHP

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luo edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Jäsenkuntiamme ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu yhteensä yli puoli miljoonaa asukasta.

 

Kaupungit

Kiuruveden kaupunki

Kiuruveden kaupunki sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan luoteisosassa. Kiuruveden väkiluku on n. 8400 henkilöä. Kiuruvesi on suurimpia maidontuottajakuntia ja maatalous eri muodoissaan on kaupungin tärkein tukijalka.

Kuopion kaupunki

Kuopio on itäisen Suomen suurin kaupunki ja yksi maamme vetovoimaisimmista kasvukeskuksista. Kaunis luonto ja viihtyisä elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan, hyvän elämänlaadun kaupungin.

Suomen yhdeksänneksi suurimmassa kaupungissa, vuonna 1775 perustetussa Kuopiossa, on yli 112 000 asukasta ja työssäkäyntialueella 165 000 asukasta.

Kuopio on Suomen hyvinvointi-, terveys- ja turvallisuusosaamisen kärkikaupunki. Yrityksille kaupunki tarjoaa erinomaisen toimintaympäristön. Kuopiossa on kansainvälinen ja monipuolinen elinkeinoelämä, hyvät yrityspalvelut, osaavaa työvoimaa ja toimivat liikenneyhteydet.  

Kuopio–Nilsiä–Tahko on Suomen oloissa ainutlaatuinen alue, jossa saman kunnan sisällä on yli 100 000 asukkaan yliopistokaupunki sekä yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista.

Suonenjoen kaupunki

Suonenjoen kaupunki sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan länsiosassa. Kaupungissa asuu n. 7 300 asukasta. Suonenjoen pääelinkeino on mansikan viljely.

Varkauden kaupunki

Varkauden kaupunki sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa, Itä-Suomen läänissä. Varkaus sai kaupunkioikeudet vuonna 1962 ja siellä on tällä hetkellä noin 22 000 asukasta. Varkaus on kehittyvä, kilpailukykyinen, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuusseutu.

 

Kunnat

 

Kaavi

Kaavin kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan itäosassa. Kunnassa asuu n. 3 200 ihmistä ja se on suosittu vapaa-ajanasuntokunta. Kaavi tarjoaa myös erämatkailusta kiinnostuneille elämyksiä sekä kulttuurinharrastajille monipuolista nähtävää ja kuultavaa.

Keitele

Keitele sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan länsiosassa. Kunta kuuluu Pohjois-Savon talousalueeseen ja se on yksi Suomen teollistuneimmista maaseutukunnista. Kunnassa asuu n. 2 400 ihmistä.

Lapinlahti

Lapinlahti sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien, 5-tien ja Savon radan varrella Pohjois-Savossa. Lapinlahti on tulevaisuuteen uskova, vireä, kulttuuri- ja liikuntapitäjä. Kunnassa asuu n. 10 000 ihmistä.

Leppävirta

Leppävirran kunta sijaitsee Pohjois-Savossa Itä-Suomen läänissä, 5-tien ja Saimaan syväväylän varrella. Leppävirta on teollistunut asuin- ja yrityskunta. Kunnassa asuu n. 10 000 ihmistä.

Pielavesi

Pielaveden kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan länsiosassa. Pielaveden kunnan päätehtävä on palvella asukkaitaan tavalla, joka turvaa hyvän elämän edellytykset kaikissa elämäntilanteissa. Kunnassa asuu n. 5 000 ihmistä.

Rautalampi

Rautalampi on vireä n. 3 200 asukkaan kunta keskellä Suomea. Kunta sijaitsee rauhallisella maaseudulla Sisä-Savossa, Pohjois-Savon maakunnan lounaisosassa.

Rautavaara

Rautavaara on pieni ja vireä n. 1700 asukkaan kunta joka sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan koillis-osassa. Luonnosta ja erämaistaan tunnettu kunta haastaa pienuudellaan ja syrjäisellä sijainnillaan, mutta palkitsee ainutlaatuisilla löydöillä ja elämyksillään.

Siilinjärvi

Siilinjärvi sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa. Kunta on aktiivinen ja kasvava kunta, jossa asuu n. 22 000 ihmistä.

Tervo

Tervo sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan länsiosassa. Tervo on suosittu kesämökkikunta, sillä kunnan pinta-alasta kolmasosa on vettä. Kunnassa asuu n. 1 600 ihmistä.

Tuusniemi

Tuusniemi sijaitsee Itä-Suomen keskipisteessä, Kuopion ja Joensuun puolivälissä. Tuusniemi tunnetaan oikeitten immeisten pitäjänä sekä leppoisana kesämökki- ja asuinkuntana, jonka talous on kunnossa ja palvelut pelaavat. Kunnassa asuu n. 2 700 ihmistä.

Vesanto

Vesannon kunta on Itä-Suomen läntisimpiä kuntia. Vesannon vahvuus on yhteisöllisyys. Asuminen on edullista ja tontteja löytyy kirkasvetisten järvien rannoilta sekä keskustasta. Kunnassa asuu n. 2 300 ihmistä.

Yritykset ja kuntayhtymät

Sansia Oy

Sansia Oy toteuttaa hankintoja suunnittelusta toimitukseen pohjoissavolaisille kunnille, kuntayhtymille ja kunnallisille osakeyhtiöille.

Yritys aloitti toimintansa vuoden 2011 alussa. Yhtiön perustajat ja suurimmat osakkaat ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Sansia työllistää noin 33 työntekijää.

ISLAB

Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB) vastaa itäsuomalaisten sairaanhoitopiirien laboratoriopalvelujen tuottamisesta. ISLAB tarjoaa kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian erikoisalojen sekä genetiikan laboratoriopalveluita sairaanhoitopiireille ja niiden jäsenkunnille.

Hallinnollisesti ISLAB on jaettu neljään aluelaboratorioon, joiden keskuspaikkakuntia ovat Savonlinna, Mikkeli, Joensuu ja Kuopio. Toimipaikkoja on noin 70 ympäri Itä-Suomea. ISLAB työllistää noin 600 työntekijää sijaisineen.

ISLAB on perustettu vuonna 2008. Liikelaitoskuntayhtymän omistajia ovat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Etelä-Savon sairaanhoitopiiri sekä Itä-Savon sairaanhoitopiiri.

Kuhilas Oy

Kuhilas Oy tuottaa talous- ja palkkahallinnon palveluja kunnille ja kuntien omistamille yhteisöille. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. kirjanpito-, myyntireskontranhoito- ja palkkahallintopalvelut sekä ostolaskujen käsittelypalvelut.

Kuhilaan asiakkaita ovat Kuopion ja Juankosken kaupungit, Siilinjärven, Leppävirran, Tuusniemen ja Kaavin kunnat, Itä-Suomen Huoltopalvelut Liikelaitoskuntayhtymä (Servica), Istekki Oy, IS-Hankinta Oy, Jätekukko Oy, Kuopion Pysäköinti Oy ja Niiralan Kulma Oy.

KuntaPro Oy

KuntaPro tarjoaa hallinnon tukipalveluja kunnille, kuntayhtymille ja kuntien omistamille osakeyhtiöille. KuntaPro on perustettu vuonna 2010. Yritykseen ovat yhdistyneet Seutukeskus Oy Häme ja Taloustuki Kuntapalvelut Oy, jotka toimivat aiemmin KuntaPron palvelutuottajina. KuntaPro -konsernin muodostavat KuntaPro Oy ja Seuturekry Oy. KuntaPron palveluksessa on 260 kunta-alan asiantuntijaa.

LapIT Oy

LapIT Oy  on lappilainen, vakavarainen IT-palveluja ja -konsultointia tarjoava yritys, joka toimii julkis- ja kuntahallinnon aloilla. LapIT on sataprosenttisesti pohjoissuomalaisten kuntakonsernien omistama yritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Ylitorniossa, Kemijärvellä, Ivalossa, Kuusamossa, Taivalkoskella sekä Pellossa.

LapIT suunnittelee ja toteuttaa kehittämis- ja tietojärjestelmäratkaisuja. Asiakkaat ovat pääosin kuntasektorin, julkishallinnon, pk-sektorin sekä terveydenhuollon yrityksiä ja organisaatioita.

NordLab

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) aloitti toimintansa 1.1.2013. NordLabin omistavat Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. NordLabin aluelaboratoriot sijaitseva Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Toiminnan aloitusvaiheessa NordLab teki noin 8,5 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuodessa. Yrityksen palveluksessa on noin 600 ammattilaista ja sen liikevaihtomme on noin 60 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskus

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy toimii omistajiensa yhteisenä ICT- ja muiden hallintoon liittyvien palveluiden yhteishankintayksikkönä ja tuottajana maakunnallisen tietohallintostrategian mukaisesti. ICT-palvelut sisältävät mm. tietoliikenne-, työasema-, tietojärjestelmä-, tietoturva- ja tukipalveluita. Lisäksi palveluihin kuuluu talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita.

Pohjois-Savon liitto

Pohjois-Savon liitto on lakisääteinen kuntayhtymä, joka toimii maakunnan ja sen asukkaiden eduksi jäsenkuntiensa yhteisenä edunvalvonta-, kehittämis- ja suunnittelukuntayhtymänä. Pohjois-Savon liitto on maakunnan yhteisen tahdon muodostaja ja aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin kehittäjä.

Pohjois-Savon liitto on eri vaikuttajatahojen yhteistyöorganisaatio. Liitto edistää toimenpiteillään maakunnan eri toimijoiden kansainvälistymistä.

Aluekehitysviranomaisena Pohjois-Savon liiton tehtävä on vastata maakuntasuunnitelman, maakuntaohjelman ja sen toteuttamissuunnitelman laadinnasta ja toteutuksesta. Pohjois-Savon liitto vastaa maakuntakaavoituksesta eli ylikunnallisesta yleispiirteisestä alueidenkäytön suunnittelusta. Pohjois-Savon liitto vastaa myös eri EU-ohjelmien ja kansallisten erityisohjelmien laadinnasta ja toteutuksesta.

Servica

Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä perustivat yhteisen tukipalveluja tuottavan Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän (Servica) helmikuussa 2011. Liikelaitoskuntayhtymän palvelutuotanto alkoi 1.1.2012 ja sen käyttönimeksi otettiin Servica.

Servica tuottaa omistajilleen Kuopion kaupungille ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille ruokapalvelujen, laitos- ja välinehuollon, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpidon sekä logistiikan palvelut.

Servicassa työskentelee kolmella palvelualueella noin 1200 ammattihenkilöä ja vuoden 2016 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 77 miljoonaa euroa. Servican toimipisteitä on yli 100 ja kiinteistö- ja laitoshuoltokohteita yli 300. Servicalaisista lähes puolet työskentelee Kuopion kaupungin Harjulan ja KYSin Puijon sairaalan alueella. Servican päätoimipaikka sijaitsee Särkiniemessä osoitteessa Leväsentie 3.

Savon ICT-palvelut Oy

Yhtiön omistajia ovat Iisalmen kaupunki, Kiuruveden kaupunki, Sonkajärven kunta, Vieremän kunta ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä. Yhtiö toimii omistajiensa ja niiden konsernien ICT- palvelujen tuottajana. Yhtiö toimii hankintalain mukaisena yhteishankintayksikkönä ICT -hankinnoissa omistajille ja niiden konsernien organisaatioille. Yhtiö voi vähäisessä määrin tuottaa ICT -palveluja muille julkishallinnon organisaatioille Savon alueella.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä toimii Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkien sekä Sonkajärven ja Vieremän kuntien alueella järjestäen niiden asukkaille terveys-, hyvinvointi-, hoito- ja hoivapalveluja sekä ympäristö-, terveysvalvonta- ja eläinlääkintäpalveluja.

Yhtymävaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa ja yhtymähallitus johtaa kuntayhtymän toimintaa valtuuston alaisena.