Olemme joukko julkisten teknologiaratkaisujen asiantuntijoita. Toimimme yhteiskunnan taustavoimina kehittämällä informaatio- ja teknologiapalveluita kunnille sekä terveyden ja hyvinvoinnin sektorille. Tehtävämme on rakentaa uutta digitaalista huomista ja auttaa asiakasomistajiamme menestymään.

Takaisin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Istekki yhteistyöhön kyberturvallisuuden edistämisessä

Jyväskylä ammattikorkeakoulu ja Istekki Oy ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka puitteissa tiivistetään yhteistyötä kyber- ja tietoturvallisuuden sekä osaamisen kehittämisen osa-alueilla. Kumppanuuden tavoitteena on tiivistää yhteistyömahdollisuuksia kyberturvallisuuden edistämisessä ja tutkimushankkeissa sekä tarjota opiskelijoille harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Osapuolet näkevät tärkeänä myös kyberturvallisuuden testilaboratorio ja simulaatiomahdollisuuksien kehittämisen ja hyödyntämisen. 
 
Istekki on suomalainen julkisomisteinen in-house-yhtiö, joka tarjoaa ICMT-palveluja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajina on Suomen suurimpia sairaanhoitopiirejä, hyvinvointialueita, keskuskaupunkeja, kuntia, tukipalveluyhtiöitä sekä Puolustusvoimat. Yhtiö työllistää yli 850 osaajaa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kuopiossa ja suurimmat toimipisteet Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä.

Istekin asiakaskunta muodostuu pitkälle yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisistä huoltovarmuustoimijoista, kuten hyvinvointialueista sekä kaupunkien ja kuntien tukipalveluyhtiöistä. Yhteiskunnan toiminnan ja palvelujen digitalisoituminen korostaa entisestään kyber- ja tietoturva-asioiden varmistamista. Jyväskylän ammattikorkeakoululla on vankkaa osaamista ja hyvät verkostot, jotka luovat hedelmällisen pohjan yhteistyölle, kertoo Istekin toimitusjohtaja Lasse Koskivuori.  

"Istekin omistajat odottavat meiltä edelläkävijyyttä ja näkemystä, miten teknologian kehitys auttaa asiakkaiden arjen haasteiden ratkaisemisessa. Tässä onnistuminen edellyttää Istekiltä tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa", toteaa Istekin strategiasta vastaava johtaja Ari Voutilainen

"Kumppanuussopimus edistää Jyväskylä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia sekä mahdollistaa jatkuvan oppimisen yhteistyöosapuolten välillä. Sopimus tiivistää myös yhteistyömahdollisuuksia kyberturvallisuuden tutkimushankkeissa", sanoo johtaja Mika Karjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

 


Olemme julkisomisteinen osakeyhtiö, jossa omistajina ovat hyvinvointialueet, sairaanhoitopiirit, kunnat, kuntayhtymät ja omistajien strategiset kumppanit. Tarjoamme omistaja-asiakkaillemme strategista kumppanuutta ja kilpailukykyisiä palveluja sekä asiantuntijayhteisön, jolla on laajaa ydinosaamista julkishallinnon ja terveydenhuollon teknologiaratkaisuista.