Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Istekki Oy:n neljänneksi pääomistajaksi

Suomen suurin julkisomisteinen ICMT-yhtiö, Istekki Oy, laajenee jälleen ja vahvistaa omistajapohjaansa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) liittyy Istekin neljänneksi pääomistajaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP), Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin (PSSHP) sekä Kuopion kaupungin lisäksi. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tulee siirtämään ICT-palvelutuotantoa laajasti Istekille. Arvion mukaan liikkeenluovutuksen myötä sairaanhoitopiiriltä siirtyy Istekille noin 40 ICT-alan ammattilaista.

PPSHP liittyy pääomistajien joukkoon ostamalla osakkeita Kuopion kaupungilta ja samalla PSHP ostaa osakkeita PSSHP:lta  Järjestelyiden jälkeen pääosakkaiden omistusosuudet yhtiöstä jakautuvat seuraavasti: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri noin 31 %, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri noin 25 %, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri noin 22 % ja Kuopion kaupunki noin 15 %.

”Sairaanhoitopiirin ICT-tarpeet ovat kasvaneet nopeasti viime vuosina ja hyvinvointialueen myötä ne kasvavat lisää. Entistä tiiviimmällä Istekki-yhteistyöllä haluamme varmistaa resurssien riittävyyden edessä olevissa muutoksissa ja parantaa nykyisen toimintamme laatua”, PPSHP:n johtaja ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Ilkka Luoma toteaa.

Istekki Oy:tä vuonna 2009 perustamassa ollut Kuopion kaupunki näkee yhtiön kasvun ja laajentumisen positiivisena asiana.

”Istekki Oy:n kehitys kaupungin atk-keskuksesta valtakunnallisesti arvostetuksi ICT-osaajaksi on hieno kasvutarina. Palvelujen pääpainon siirtyessä yhä selvemmin soteen, on luontevaa vähentää kaupungin omistusta lähemmäs palvelujen käyttöosuutta”, Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kertoo.

Omistajapohjan muutos ja toiminnan laajeneminen luo vakaata pohjaa historialliselle hyvinvointialuemuutokselle.

”Omistusjärjestelyiden jälkeen neljä pääomistajaa tuovat vakautta tulevalle hyvinvointialueuudistukselle. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaantulo uudeksi pääosakkaaksi vahvistaa yliopistollisten sairaanhoitopiirien sitoutumista Istekkiin ICMT-palvelutuottajana myös maantieteellisesti Pohjois-Suomessa”, Pohjos-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet toteaa.

”Tarvitsemme etenkin hyvinvointialueen muutoksessa luotettavaa kumppania, joka ymmärtää, tuntee ja osaa hallita terveydenhuollon tietojärjestelmäratkaisujen ja -toimijoiden kokonaisuutta. Uskomme, että Istekki pystyy tarjoamaan meille myös hyvinvointialueen siirtymävaiheessa muutoksen edellyttämän turvallisen ja luotettavan ICMT-tuen ja resurssin”, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen kertoo.

”Olemme Istekissä valmiita turvaamaan hyvinvointialueille sujuvan muutoksen yhteistyössä asiakasomistajiemme kanssa. Vakaat ja laadukkaat ICMT-palvelut ovat tärkeässä roolissa hyvinvointialueiden perustamisessa.”, Istekin toimitusjohtaja Lasse Koskivuori päättää.


Lisätietoja: 
Lasse Koskivuori 

lasse.koskivuori@istekki.fi
044 4341 234

Istekki on suomalainen, kasvava ja kehittyvä yli 800 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa asiakasomistajilleen arvoa tuottavia palveluja rakentaessaan sujuvampaa Suomea. Toimimme valtakunnallisesti vahvana sote-organisaatioiden ja kuntien palveluintegraattorina. Visionamme on olla tärkeimmän työn arvostettu mahdollistaja Suomessa. Meidät tunnetaan luotettavana kumppanina ja asiakasomistajia meillä on jo yli 55 ympäri Suomen. Olemme ICMT-toimialan parhaiden osaajien innostava työyhteisö, jossa on mahdollista oppia ja uudistua jatkuvasti. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 150 miljoonaa euroa. Pääkonttorimme sijaitsee Kuopiossa, jonka lisäksi meillä on toimipisteet Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Istekille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys - ja Avainlippu-merkkien käyttöoikeus.