Takaisin

Istekki Oy KUNTA X –kirjaprojektin kumppaniksi

Kuopion kaupunki ja Istekki Oy KUNTA X –kumppaneiksi


Kuopion kaupunki ja Istekki Oy ovat lähteneet mukaan innovatiivisten ja tulevaisuussuuntautuneiden KUNTA X -kumppaneiden joukkoon. Tämä syyskuussa 2019 käynnistynyt projekti on Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon kirjoittajan Toni Auvisen seuraava kirja, joka julkaistaan elokuussa 2020. Tarina jatkuu siitä, mihin Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon päättyi sijoittuen vuoteen 2035.

KUNTA X tarkoittaa tässä yhteydessä ihannekuvaa digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta. Eli tarinaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon. Isoina teemoina toimivat kunta alustaratkaisuna, uudet teknologiat, ilmastonmuutos, hyvinvointi sekä yhteisöllisyys.

Kirjan valmistuminen ajoittuu syksylle 2020, jolloin se alustaa kevään 2021 kuntavaaleja ja niihin liittyvää keskustelua. Kirja pöllyttää vakiintunutta ja osin rajoittunutta käsitystä tulevaisuuden kunnasta, kunnan roolista ja toimintatavoista. Kirja on aiemman julkaisun tavoin digitalisaation edistämisen hengessä ilmaiseksi jaettava ja avoimesti verkossa julkaistava. Pääyhteistyökumppanina toimii CGI.

Seuraa valmistumista reaaliajassa

Kirjan valmistumista ja tulevaisuuden kunnan visioimisen edistymistä voi seurata Toni Auvisen sosiaalisen median kanavilla Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissa, YouTubessa sekä www.avarasti.fi verkkosivuilla. Seuraajat voivat myös osallistua digitaalisen ja ihmisläheisen kunnan määrittelyyn. Minkälaisia ovat digitaaliset ja ihmisläheiset kuntapalvelut? Mikä on tulevaisuuden kunnan tehtävä ja olemassaolon tarkoitus? Ehdotuksia voi lähettää sähköpostilla toni.auvinen(at)avarasti.fi 29.2.2020 saakka. Parhaat ideat pääsevät kirjaan ja ideoijat palkitaan kirjoilla.
Toni Auvinen toimi Tuusniemen kunnanjohtajana vuoteen 2016 saakka ja vastasi sen jälkeen Pohjois-Savon liitossa kuntien ja maakunnan digitalisaation edistämisestä. Hän toimi myös Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen ICT- ja digijohtajana. Syyskuusta 2019 alkaen hän on toiminut Toni Auvinen Avarasti Oy:n yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.
Lisätietoja KUNTA X -projektista
Toni Auvinen, puh 44 245 0818
toni.auvinen(at)avarasti.fi
www.avarasti.fi
 

KUNTA X -kumppaneiden esittely

Kuopion kaupunki

Vuonna 1775 perustettu Kuopio on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki. Syyskuun 2019 lopussa Kuopiossa oli noin 119 300 asukasta. Koko Kuopion vaikutusalueella elää 600 000 ihmistä. Kuopio – Tahko -alue on Suomen oloissa ainutlaatuinen, jossa saman kunnan sisällä on monipuolisen elinkeinoelämän ja kansainvälisen yliopiston elävä kaupunki ja yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista. Kuopiolla on useita erityistuntomerkkejä, joista se muistetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Legendaarisinta kuopiolaisuutta ovat Puijo, tori ja kalakukot. Kuopio on tunnettu myös monista tapahtumistaan,kuten Kuopio Tanssii ja Soi sekä ANTI - Contemporary Art Festival. Tapahtumien lisäksi Kuopiossa on myös ympäri vuoden monipuolista tarjontaa museoissa, näyttelyissä, teattereissa. Kaunis luonto ja viihtyisä, palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan - elämänlaadun kaupungin.
Lisätietoja: www.kuopio.fi
KUNTA X -yhteyshenkilönä toimii innovaatiopäällikkö Arto Holopainen p. 045 139 3996
 

Istekki Oy

Istekki on täysin suomalainen kasvava ja kehittyvä noin 600 työntekijän informaatio- sekä terveyden- ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio, joka tunnetaan valtakunnallisesti muun muassa vahvana kunta- ja SOTE-organisaatioiden toimijana. Istekki perustettiin vuonna 2009, jonka jälkeen yritys on kasvanut kiihtyvällä tahdilla. Istekin visiona on olla tärkeimmän työn arvostettu mahdollistaja Suomessa. Istekki tunnetaan luotettavana kumppanina ja asiakasomistajia yrityksellä on jo yli 40, aina kunnista ja kaupungeista sairaanhoitopiireihin ja yrityksiin. Istekki tarjoaa asiakasomistajilleen räätälöityjä palveluita ja ratkaisuja käyttäjien tarpeiden ehdoilla, tietohallinnon päivittäistä toimintaa helpottaviksi ja asiakasomistajien strategiaa tukeviksi. Istekin pääkonttori sijaitsee Kuopiossa, jonka lisäksi yrityksellä on toimipisteet myös Tampereella ja Jyväskylässä. Tehtävämme on pitää huolta, auttaa menestymään ja rakentamaan uutta digitaalista huomista yhdessä.
Lisätietoja: www.istekki.fi
KUNTA X -yhteyshenkilönä toimii kuntapalvelujen johtaja Matti Hakomäki p. 040 8080 998