Siirry sisältöön

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ICT- ja terveydenhuollon teknologiapalveluiden operatiivinen vastuu siirtyy Istekki Oy:lle vuoden alusta

29.12.2016


Valtakunnallinen ICT- ja lääketieteellisen teknologian asiantuntijayhtiö Istekki Oy ottaa vastuun Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ICMT (Information, Communications and Medical Technology) -palveluiden operatiivisesta toiminnasta 1.1.2017. Yhtiö toimii PSHP:n ICMT-palveluintegraattorina yhtenäistämällä ja kehittämällä palveluja toimimaan paremmin yhdessä sekä koordinoimalla palvelutuotantoa. PSHP:n kuntayhtymä ja Istekki Oy tekivät sopimuksen PSHP:n ICMT-toiminnan liikkeenluovutuksesta elokuussa 2016. Liikkeenluovutuksen seurauksena Istekki Oy on Suomen suurin julkisomisteinen ICMT-yhtiö.

Liikkeenluovutus vahvistaa Istekin asiantuntijaosaamista ja kehittää yhtiön palvelutarjontaa vastaamaan aiempaa paremmin asiakasomistajien tarpeita. Istekin omistaa seitsemän sairaanhoitopiirin kuntayhtymää, kaksi kaupunkia, kahdeksan kuntaa sekä kymmenen yritystä.

Istekin palvelukseen siirtyy noin 70 työntekijää Tampereelta. PSHP:n tietohallintoon jää noin 20 henkilöä, joiden tehtävänä on strateginen ohjaaminen sekä PSHP:n ICMT-palveluiden uudistaminen ja kehittämisen johtaminen. Vuoden alusta Istekki työllistää yhteensä reilut 400 henkilöä Kuopiossa, Kouvolassa ja Tampereella.

"Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palvelutuotannon käynnistymisen myötä Istekki on siirtynyt askeleen lähemmäksi tavoitettaan olla valtakunnallinen palveluintegraattori, joka tunnetaan palveluyhteisössä asiakasta lähellä olevana ja alansa parhaana toimijana."

Jukka Markkanen

– Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palvelutuotannon käynnistymisen myötä Istekki on siirtynyt askeleen lähemmäksi tavoitettaan olla valtakunnallinen palveluintegraattori, joka tunnetaan palveluyhteisössä asiakasta lähellä olevana ja alansa parhaana toimijana. Istekin ICT- ja lääketieteellisen teknologian vahva osaaminen luo yrityksellemme keskeisen roolin sote- ja maakuntauudistuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäratkaisujen kehittäjänä ja toteuttajana, kertoo Istekki Oy:n toimitusjohtaja Jukka Markkanen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä Istekin keskeinen tehtävä on toimia ICMT-palveluintegraattorina. Se merkitsee Istekin ja palveluntarjoajakumppaneiden palvelutuotannon koordinoimista sekä useiden palvelujen yhdistelemistä siten, että ne toimivat yhdessä. Tavoitteena on PSHP:ssä toimivien loppukäyttäjien palvelukokemuksen mutkattomuus, sairaalan sujuva arki ja potilasturvallisuuden varmistaminen.

Lisätietoja:
Istekki Oy
Jukka Markkanen, toimitusjohtaja
puh. 044 434 1144
jukka.markkanen@istekki.fi
www.istekki.fi

29.12.2016Jaa sivu somessa: