Siirry sisältöön

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Istekki valmistelevat vahvaa kumppanuutta

12.05.2016


Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Istekki Oy ovat alkuvuoden aikana valmistelleet suunnitelmaa, joka luo edellytykset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ICT- palvelujen järjestämis- ja tuottamisvastuun siirtämisen Istekille. Tarkoituksena on luoda vahva, SOTE- palvelujen kehittämistä tukeva kumppanuus, joka jatkossa tuottaa Istekki Oy:n nykyisille ja tuleville asiakasomistajille kasvavia taloudellisia ja toiminnallisia hyötyjä.

Osapuolten yhteistyön tavoitteena on siirtää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ICT- palvelut kattavasti Istekin hoidettavaksi vuosien 2016 - 2018 välisenä aikana. Tämän ohella Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tulee vahvasti sitoutumaan Istekin kehittämiseen kasvuyhtiönä. Istekin hallitus esittää toukokuussa pidettävälle yhtiökokoukselle päätettäväksi, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirille suunnataan osakeanti, joka mahdollistaa sen, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä tulee noin kolmasosan äänivallalla yhtiön K-sarjan osakas em. perustajaosakkaiden rinnalle. Osakeannista, yhteistyön laajentamisesta ja palvelujen siirtämistä on kaikkiaan tarkoitus päättää kesään mennessä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sitoutuminen näin vahvaan kumppanuuteen ja yhtiön palvelujen laaja-alaiseen käyttöön mahdollistaa yhtiön asiantuntijaosaamisen vahvistumisen, liiketoiminnan vahvan kasvun ja kehittymisen valtakunnallisesti merkittäväksi ICT- palveluntuottajaksi julkiselle sektorille.

Lisätietoja antaa

Kari Janhonen
hallituksen puheenjohtaja
Istekki Oy
puh. 044 717 2078

Urpo Karjalainen
toimitusjohtaja
Istekki Oy
puh. +358408080701

 


12.05.2016Jaa sivu somessa: