Siirry sisältöön

Istekki toteutti tuotannollisen liittymän kansalliseen palveluväylään

21.12.2016


Kansallinen palveluväylä tuotantokäyttöön Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ensimmäisenä koko Suomessa

Istekki on yhdessä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa ottanut tuotantokäyttöön yhteyden kansalliseen palveluväylään 19.12.2016 ensimmäisenä organisaationa koko Suomessa.

Ensimmäisenä käyttökohteena toimii reaaliaikainen, sähköinen, syntymäilmoituksen lähettäminen väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmään, josta vastasyntyneelle saadaan välittömästi virallinen henkilötunnus. Nykyisessä toimintamallissa virallinen henkilötunnus on saatu vasta seuraavana päivänä. Uudessa mallissa toiminta nopeutuu ja se poistaa manuaalisia toimenpiteitä hoitohenkilökunnan vastuulta digitalisaation avulla. Ensimmäinen vastasyntynyt sai pysyvän henkilötunnuksen 19.12.2016 palveluväylän kautta.

Istekki on tehnyt teknisen toteutuksen palveluväylään liittymiseen niin tuotanto kuin testi ympäristöissä. Istekin liityntäpisteen kautta on helppoa ottaa uusia toiminnallisuuksia käyttöön asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kun tekninen pohja on olemassa.

"Istekki on yhdessä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa ottanut tuotantokäyttöön yhteyden kansalliseen palveluväylään 19.12.2016 ensimmäisenä organisaationa koko Suomessa."

Liityntämallissa voidaan hyödyntää alueellista ratkaisua, jossa terveydenhuollon kansallisiin palveluihin sekä kansalliseen palveluväylään liitytään julkisen hallinnon organisaatioiden osalta keskitetysti yhdestä pisteestä. Palveluväylä on osa kansallisen palveluarkkitehtuurin hanketta (http://vm.fi/palveluarkkitehtuuri), jota edistää valtionvarainministeriö.

Palveluväylän eduista ja tarkemmista yksityiskohdista lisää asiantuntijamme Marko Sormusen artikkelista Istekin www-sivuilta.

Istekki voi tarjota palveluväylän liityntäpistettä kaikille asiakkailleen. Toimimme tällä hetkellä vahvasti tietojärjestelmien integraatiopalvelujen tuottajana SOTE- ja kuntakentän tietojärjestelmien välillä sekä terveydenhuollon kansallisiin palveluihin, kuten sähköinen lääkemääräykseen ja potilastiedon arkistoon.

Palveluväylän liityntäpiste on uusi lisäpalvelu integraatiopalveluidemme kokonaisuudessa. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää ratkaisuista ja muistakin integraatiopalveluistamme.

 

Harri Kumpulainen
Liiketoimintapäällikkö, SOTE-ratkaisut


21.12.2016Jaa sivu somessa: