Siirry sisältöön

Istekki mukana luomassa uutta SOTE-tilannekeskus -toimintamallia

17.05.2017


Uudessa SOTE-tilannekeskuksessa on laajasti käytössä Istekin tuottamia kotihoidon ratkaisuja ja pian tulevat käyttöön myös ensihoidon kansalliset ratkaisut.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuopion kaupungin uusi SOTE-tilannekeskus on aloittanut toimintansa. Tilannekeskuksessa kotihoidon, ensihoidon sekä sosiaalipäivystyksen päivittäistoiminnan ohjaus ja johto on yhdistetty yhteen pisteeseen, SOTE-tilannekeskukseen.

Uusi palvelu helpottaa erityisesti vanhuspalveluasiakkaiden hoitoa yhdistämällä moniammatillisen henkilöstön päätöksentekoon parhaasta hoitomuodosta asiakkaan sijainnin ja avuntarpeen mukaisesti. Tilannekeskuksesta avuntarvitsijalle voidaan ohjata ensihoidon yksikkö, kotihoitaja tai tarvittaessa sosiaalihoitaja. Uudella toimintamallilla haetaan tehokkuutta kohdentamalla ambulanssien resursseja kiireellisiin ensihoitoa vaativiin tehtäviin, kotihoidon vastatessa vähemmän akuutista avun tarpeesta.

Olemme toteuttaneet kotihoidon tarpeisiin turvapalvelukokonaisuuden, jolla kotihoidon turvapuhelut ja hälytykset tuotetaan teknisesti tilannekeskukseen. Tilannekeskuksesta voidaan ohjata kentällä olevia kotihoidon resursseja tilanteen vaatiman tarpeen mukaan. Samalla kotihoidon henkilöstö voi hoitaa tapahtuman kirjaukset asiakkaan luona mobiilisti. Tilannekeskuksessa on käytössä Istekin toteuttamia perustietotekniikan ratkaisuja.

Istekin roolina on myös jatkossa olla mukana suunnittelemassa miten kansalliset ensihoidon ja paikalliset kotihoidon tekniset ratkaisut tukevat toiminnan tarpeita sekä kansalaisia parhaalla mahdollisella tavalla.

SOTE-tilannekeskushankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana runsas joukko Istekin ammattilaisia. ”Tämä on ollut hieno hanke ja se on ensimmäisiä askeleita maakunnalliseen laajaan SOTE-yhteistyöhön Pohjois-Savon alueella” kommentoi Istekistä hanketta johtanut kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen.

Kerromme mielellämme lisää Istekin toteutuksesta SOTE-tilannekeskushankkeessa sekä mahdollisuudesta hyödyntää laajemmin maakunnallisessa yhteistyössä.


Lisätietoja
Harri Kumpulainen, kehittämispäällikkö
Istekki


17.05.2017Jaa sivu somessa: