Siirry sisältöön

Istekki kansalliseen palveluväylään

22.04.2016


Istekki toteutti 1.4.2016 teknisen liittymisen kansallisen palveluväylän testiympäristöön ja seuraavassa vaiheessa teknistä testausta jatketaan synnytysilmoituksen lähettämisessä palveluväylän kautta väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmään. Väestötietojärjestelmästä saadaan takaisin virallinen henkilötunnus eikä näin tarvita vastasyntyneille väliaikaisia henkilötunnuksia.

Testaus tehdään yhteistyössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa (PSSHP). Testiprojektin päätyttyä on tavoitteena liittyä palveluväylän tuotantoympäristöön syksyllä 2016. Testiprojektissa on myös kerätty kokemuksia palveluväylän liittymisprosessista niin palveluntuottajan (Istekki) kuin asiakasorganisaation (PSSHP) osalta. Käymme kokemuksia läpi väestörekisterikeskuksen kanssa pilotoinnin päätyttyä. Pohjois-Savon alueella on ollut paljon kiinnostusta palveluväylän palveluiden hyödyntämiseen ja myös muita pilottikohteita on suunniteltu alueen organisaatioiden kanssa.

Liityntäpistepalveluita terveydenhuollon kansallisiin tietojärjestelmäpalveluihin

Istekki on ollut vahva toimija integraatio-palvelujen toteuttajana ja palveluväylän liityntäpiste on uusin lisä kattavaan integraatiovalikoimaamme. Istekki tuottaa tällä hetkellä julkisen sektorin SOTE-organisaatioille ympäri maata liityntäpiste-palveluita terveydenhuollon kansallisiin tietojärjestelmäpalveluihin (potilastiedon arkisto ja sähköinen lääkemääräys) sekä integraatiopalveluita kunkin alueen omien tietojärjestelmien väliseen tiedonsiirtoon.

Istekki tulee toteuttamaan palveluväylän liityntäpisteen keskitettynä ratkaisuna omistaja-asiakkailleen, jolloin asiakasorganisaatioille on helppo siirtyä hyödyntämään palveluväylän palveluita. Istekki voi olla mukana konsultoimassa asiakkaalle liittymisprosessia sekä hoitamassa teknisen käyttöönoton ja ylläpidon.

Palveluväylä on osa valtion kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutusohjelmaa ja sillä on tavoitteena yksinkertaistaa ja helpottaa julkisen hallinnon asiakkaiden, kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen asiointia viranomaisten kanssa ja muuttaa sitä turvallisemmaksi. Lisätietoja kansallisesta palveluarkkitehtuuriohjelmasta löytyy osoitteesta http://vm.fi/palveluarkkitehtuuri/perustiedot

Ota yhteyttä niin kerromme lisää Istekin palveluväyläratkaisuista.

 

Istekki Oy
Harri Kumpulainen
liiketoimintapäällikkö, SOTE-ratkaisut


22.04.2016Jaa sivu somessa: