Siirry sisältöön

Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

26.08.2016


Viestintävirasto päivittää 5.9.2016 tapahtuvassa muutoksessa fi-verkkotunnusten ylläpitoon liittyviä toimintamalleja. Muutoksen tarkoituksena on selkeyttää Viestintäviraston ja välittäjien rooleja. Istekki on yksi fi-verkkotunnusten välittäjistä.

Yksi tärkeimmistä toimintamalliin liittyvistä muutoksista liittyy verkkotunnusten hallinnointiin. Jatkossa jokaisella verkkotunnuksella on oltava välittäjä, joka tarjoaa kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut. Ilman välittäjää verkkotunnusta ei voida uusia sen voimassaolon päätyttyä. Viestintävirasto siirtää nykyiset palveluntarjoajatunnusten alla olevat verkkotunnukset uusien välittäjien alle, mikäli verkkotunnus on liitetty palveluntarjoajan nimipalvelimiin tai palveluntarjoaja on tallentanut verkkotunnuksen valtuutusavaimen. Siirto edellyttää sitä, että vanha palveluntarjoaja jatkaa toimintaansa välittäjän roolissa myös muutoksen jälkeen.

Istekki on mukana muutoksessa ja toimii fi-verkkotunnusvälittäjänä 5.9. alkaen. Asiakkaanamme voitte jatkossakin asioida verkkotunnusasioissa suoraan Istekin kanssa totutun turvallisesti.

Lisätietoja uudistuksesta löydätte Viestintäviraston www-sivuilta osoitteesta http://www.domain.fi.

 

Istekki Oy
Palvelupiste


26.08.2016Jaa sivu somessa: